Polaganje žice za robotsko kosilnico

Odgovori
Sandi
Prispevkov: 357
Pridružen: 14 Apr 2019, 17:37
Kraj: Grosuplje

Polaganje žice za robotsko kosilnico

Odgovor Napisal/-a Sandi » 22 Apr 2021, 21:48

Žice ne moremo direktno položiti na travo. Ko bi se cela ulegla do zemlje, bi bila ovinkasto nagubana, predolga. Najhitreje se poseg skrije, če v travo znitkamo kanal do zemlje.

IMG_20181108_161235_resized_20181108_081201087.jpg
IMG_20181108_161235_resized_20181108_081201087.jpg (243.17 KiB) Pogledano 504 krat

gas
Prispevkov: 6
Pridružen: 14 Maj 2020, 14:16

Re: Polaganje žice za robotsko kosilnico

Odgovor Napisal/-a gas » 20 Avg 2021, 13:02

A lahko kaksna druga žica nadomesti original?
Kot zgelda bo treba zamenjati velik del žice. Na postaji sveti zelena lučka, worx pa javlja da manja žica :(

Sandi
Prispevkov: 357
Pridružen: 14 Apr 2019, 17:37
Kraj: Grosuplje

Re: Polaganje žice za robotsko kosilnico

Odgovor Napisal/-a Sandi » 20 Avg 2021, 13:31

Ni nujno, da je v napaki omejilna žica. Imel sem objeden ali kako drugače poškodovan napajalni kabel do polnilne postaje. Worx je javljal tri različne napake. Dober je tudi drug kabel.

b1324
Prispevkov: 74
Pridružen: 29 Apr 2020, 07:02

Re: Polaganje žice za robotsko kosilnico

Odgovor Napisal/-a b1324 » 01 Sep 2021, 13:36

Meni je Worx tudi začel javljati, da ne najde žice, ampak kadarkoli sem pogledal je na postaji bila zelena luč. Povsod, kjer je žica štukana, sem spojke dodatno stisnil in žico, ki je povezana v postaji, ponovno olupil da je tam svež spoj. Zaenkrat v zadnjem mesecu ni bilo več težav. Ne vem kaj točno je rešilo težavo, ker sem izvedel več zadev hkrati, ampak po moje je bil slab spoj v postaji, kjer je spojka na vzmet.

gas
Prispevkov: 6
Pridružen: 14 Maj 2020, 14:16

Re: Polaganje žice za robotsko kosilnico

Odgovor Napisal/-a gas » 02 Sep 2021, 15:25

Na koncu sem odprl polnilno postajo. in na kablu med elektroniko do tam jer kabli pridejo v postajo, sta oba čevelčka odpadla. Sta bila odlomljena.. prav cudno

gas
Prispevkov: 6
Pridružen: 14 Maj 2020, 14:16

Re: Polaganje žice za robotsko kosilnico

Odgovor Napisal/-a gas » 08 Sep 2021, 17:06

Upam da lahko tukaj vprašam.
A je kdo kupil železne vijake za kolesa na worxu? Ne enem koncu se skozi vrti in stemnunicuje travo.

Sandi
Prispevkov: 357
Pridružen: 14 Apr 2019, 17:37
Kraj: Grosuplje

Re: Polaganje žice za robotsko kosilnico

Odgovor Napisal/-a Sandi » 08 Sep 2021, 17:34

Spremembe na kolesih nisem delal. V enem 90 stopinjskem kotu je kolo stalno delalo luknjo. Ko se je v to luknjo ujelo prednje kolo, se je ob vzratni vožnji prevrnil preko robnika izven žice. Na mesto luknje sem dal manjšo aluminijasto mrezo.

b1324
Prispevkov: 74
Pridružen: 29 Apr 2020, 07:02

Re: Polaganje žice za robotsko kosilnico

Odgovor Napisal/-a b1324 » 16 Sep 2021, 08:29

Tudi jaz nisem kupoval železnih vijakov. Sem pa zadaj ob bateriji dal kakšne 500g utež in je zdrsov bistveno manj. Je pa res, da imamo zelo ravno trato. Boljše kot vijaki se mi zdi stranski "verižnik". Na amazonu poglej, se dobijo tudi iz inoxa in je to rang 50EUR prav za Worx in se navijači iz strani brez da bi rabil kolesa snemati. Na podoben način sem rešil očetovo Ambrogio, ker je na klancu velikokrat drsela in kopala. Eni se bojijo, da bi te verižniki uničili žico... oče ima to sedaj že 2 leti gor, pa ni žici nič. Pa Ambrogio kosilnica je ene 4x težja od Worxa...

gas
Prispevkov: 6
Pridružen: 14 Maj 2020, 14:16

Re: Polaganje žice za robotsko kosilnico

Odgovor Napisal/-a gas » 19 Sep 2021, 14:01

Hvala lepa. Probam pa sporocim

Odgovori