Baterijska kosilnica z nitko

Odgovori
Sandi
Prispevkov: 137
Pridružen: 14 Apr 2019, 15:37
Kraj: Grosuplje

Baterijska kosilnica z nitko

Odgovor Napisal/-a Sandi » 12 Maj 2019, 13:29

Več kot 20 let sem uporabljal Al-Ko bencinsko nitkarico, ki je ni bilo potrebno niti enkrat servisirati. Po novi zasaditvi 60 metrov žive meje je padla odločitev, da bo z električnim podaljškom za električne škarje preveč dela. Primeren trenutek za prehod na baterijsko orodje. Baterijsko orodje ima pred motornim lepo prednost. Deluje veliko tišje.

Današnje baterijsko orodj se splača kupovati v setih. Polnilci in baterije so drage, zato je smiselno, da nam ti polnilci in baterije poganjajo več različnih orodij.

Za začetek sem kupil baterijsko nitkarico in škarje z živo mejo. Baterijo imam eno s kapaciteto 2 Ah. Ta baterija trenutno zadostuje popravkom travnih robov, ter striženju dveh krajših nasadov cipres. Če bo potreba, dokupim še eno 2 Ah baterijo.

Pri izbiri nitkarice sem gledal, da ima le-ta ob glavi nitke še kolešček iz razloga, ker želim, da glavo lahko iz horizorntalne pozicije obrnem v vertikalno in mi nitkarica služi tudi za izdelavo t.i. "lawn edginga".

Link do posnetkov, kako s kosilnico lepo obrobimo trato:
https://www.youtube.com/results?search_ ... ng+trimmerProizvajalci ponujajo sete orodij v različnih napetostih. Logično je, da so seti z nižjimi napetostmi baterij cenejši. Odločil sem se za 40V set, pri čemer mi je bilo kasneje malo žal, ker 60V set ponuja mehanski "lawn edger" in ne na nitko.

Odgovori