Roller Aerator - DIY

Post Reply
plazo

Roller Aerator - DIY

Post by plazo »

Živjo,

po zgledu iz US spletne strani, kjer prodajajo Roller Aerator, sva se s sodelavcem lotila izdelave enake zadeve :D
Osnova zelo "simpl" - dva avtomobilska diska, morda za drugo sezono naredimo še enega iz diskov kamiona ali avtobusa zaradi teže - testiranje bo povedalo svoje in pa nekaj cevi, dva ležaja.

Osnova je dolžine 130cm (brez dolžine tulca)
Tulci so dolžine 15 cm skupne, 5 cm pa izmet zemlje, širina 2 cm (namenoma nisem želel daljših oz globljih lukenj, zaradi zalivalnega sistema in pa elektro kablov v zemlji za razsvetljavo, ki jih imam razpeljane.

Hitri test v današnjem deževnem vremenu je - suupeeer
Lepo in z lahkoto prodira tukaj pred firmo, kjer imamo navaden travnik in zbito zemljo, tulce presenetljivo lepo ven meče - brez zatikanj in zelo tekoče.

Takoj po prvomajskih praznikih bom testiral na moji KBG zelenici, ko imam plan peskati in izravnavo terena.

Nekaj slik na hitro - bom dodajal še kaj sproti (pride pa seveda še končna obdelava + barvanje, da bo izgled lepši :D )

izbor diskov:
Image
Image

cev narezana na tulce, na koncu pobrušeno v konus, odrezano za izmet in malo razširjeno - špica je bila tudi malo nabrušena
Image

proba postavitve - pred varjenjem
Image

vstavljeni ležaji in zvarjen vijak + okvir za ročaj iz kvadratne železne cevi 30x30x2
Image

Končna zadeva pred prvo štih probo in pred končno obdelavo
Image

Lep pozdrav
Zonpol

Re: Roller Aerator - DIY

Post by Zonpol »

V redu diy.
Dobro da si dal krajše prebijače. Zaradi vstopnega in izstopnega kota bi ti naredil grdo luknjo. 5cm globine je na meji oz. premalo. Bistvo lukenj je, da pridejo v področje korenin.
8,9 cm bi bilo idealno. A omejitev so tudi instalacije kot praviš.

Kakorkoli, bolje kot nič. Poročaj in poslikaj.

In kot vem, smo trije v Sloveniji z yvette.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.

Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
plazo

Post by plazo »

Hvala

kot rečeno je v planu drugačna različica, ker bom jeseni spet delal reno na glavni zelenici in tam bom na novo speljal tudi zalivalni sitem in bodo tudi tulci potem lahko daljši.

takoj, ko se vreme porihta probam s tem in poslikam oz. poročam, kako se obnese.
Zonpol wrote: 23 Apr 2024, 12:37

In kot vem, smo trije v Sloveniji z yvette.
Kolikor vem štirje :) trije tukaj na forumu in pa Timotej, ki ga ni več tukaj

Lep pozdav
letalec007

Post by letalec007 »

videl eno podobno čudo na enem forumu. zgleda super pa le posnemi kako deluje. jest sem kupil tistega za fižol , sej dela sam počas gre
plazo

Post by plazo »

Evo, zelenico sem naluknjal v četrtek - na žalost sem bi sam in nisem mogel zraven snemati.
Predvsem je potrebna posodobitev v smislu ali na dva kolesa ali pa vsaj levo in desno špice, ker je težko držati ravnotežje. Tako bi bilo tudi morda lepše in bolj na gosto naluknjano.

Skratka jaz sem zadovoljen za prvič - dosti boljše in lažje kot na roke :D

Čepi so pa krajši zaradi razloga, ki sem ga že navedel.

Slike:
Image
Image
Image

Nekaj bo še v mojem dnevniku

Lep pozdrav
Zonpol

Post by Zonpol »

Imaš prav, je preredko. Z dvemi kolesi bi bilo bolje. Popolnoma v redu naprava, le sprijazniti se moraš z grdimi luknjami. A po peskanju in valjanju se bo to zakrilo tik-tak.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.

Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Post Reply