Yvette se razširja in počasi zapolnjuje. Pridobila je tretji list, to se vidi na pokritosti terena.
Za vikend doziral N, arcnije in fe. Ostajam na varni količini N 100mg. To bom ponavljal tedensko. Predvidevam prvo košnjo konec tedna, če bo višina prišla na 2.5 - 3 cm. Upam da te dni pridem iz "mirovanja, ko bilka gradi in krepi korenine. In ko je zadovoljna, začne rasti zeleni del. Res počasi. Sem že kar pozabil na to. Ko bo, bo.
Po košnji in N se bo okrepila.
Sistematično po pasovih pulim stare bilke prejšnjega sejanja, ki so v tem času vzniknile. Pojavilo se je še nekaj plevela, ki pa je vidno prizadet in bogi. 30 dni je mezotrion zdržal. Šolsko. Nove aplikacije ne bom doziral, bom pulil.
Deževnikom je pod zemljo dolgčas, pa hodijo gledat kakšno vreme bo. Danes sem obrezoval lovorikovce. Kljub temu, da sem kupčke razgrebel, so čevlji sploščili ostanek zemlje. Ni lepo, tam so bilke zadušene. Upam, da najdejo pot na svobodo.
Zalival bom po občutku, raje malo manj. Naj korenine iščejo vodo globlje.
Zaenkrat bolezni nisem opazil, sem in tja kakšno rumeno bilko v gostih delih. Predvidevam, da je to borba za hranila in sonce. Upam da se ne motim...

- Vsiljivci
- IMG_20221010_114623.jpg (641.34 KiB) Viewed 1012 times

- 30 dan po sejanju
- IMG_20221010_124942.jpg (1.2 MiB) Viewed 1012 times

- Senčni del
- IMG_20221010_124951.jpg (1.89 MiB) Viewed 1012 times