prejšnji teden kosil mono in opazil poo annuo sranje
brane10 dnevnik
Re: brane10 dnevnik
Pozdravljeni,
Sedaj počakam na spomlad pa akcija takoj!Za znoret z to latovko!
Bom videl kako se bo obneslo do spomladi!Če ne drugače bom z čopičem nanesel herbicid na latovko : 
Enaka zgodba kot pri meni lansko jesen. Priporočam, da čimveč populiš sedaj. Spomladi ne boš dohajal semenenja. In sedaj bolj izstopa. Vse kar ni podobno tvoji sorti naj gre ven.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Vem ja .Ampak tega je precej.Bom vklučil tudi ostale 3 člane družine pri ročnem odstranjevanju!Bom probal čim več odstranit!!!!Potem pa dosejevanje in čez čas kontroliranje z stomp aqua
Analiza 2023
N:2500g/100m2
P:180g/100m2
K:950g/100m2
Fosfor sem dodal spomladi pri prvem gnojenju zaradi boljšega razvijanja korenin in ukorenijenosti!Gnojil sem nekaj z počasi delujočimi gnojili pred dežjem granularno drugače pa vse foliarno AMS in UREA.
Kalij sem nanašal pred poletjem junija in v jeseni isto granule!
Gonjil sem prvič sredina marca in zadnijč v začetku novembra.
Redno sem nanašal (alge,Fe,in mikroelemente Ca,mg,žveplo
Namakal sem po potrebi ponavadi okrog 5 ure zjutraj da sem tudi sočasno lahko izpral roso z listov katera se zadržuje na listih.
Spomladi sem celo naluknjal in speskal (6M3 peska kema Puconci)
Dodal sem 2 x fungicid za preventivo Razni kombinaciji.Z pleveli nisem imel problemov.
Imam pa probleme na novo posejani travi z POA ANNUO!Sedaj testiram razne herbicide na malih površinah da upam da najdem rešitev:Nekaj smo je populili sedaj sem dosejal prazna mesta z enakim semenom.
Letos še nisem nič delal na tavi razen redne košnje in ena mala aplikacija N 70g/100m2
Sedaj bom apliciral herbicid na900m2 Poa annua pol pa prezrečevanje dosejevanje in peskanje...
N:2500g/100m2
P:180g/100m2
K:950g/100m2
Fosfor sem dodal spomladi pri prvem gnojenju zaradi boljšega razvijanja korenin in ukorenijenosti!Gnojil sem nekaj z počasi delujočimi gnojili pred dežjem granularno drugače pa vse foliarno AMS in UREA.
Kalij sem nanašal pred poletjem junija in v jeseni isto granule!
Gonjil sem prvič sredina marca in zadnijč v začetku novembra.
Redno sem nanašal (alge,Fe,in mikroelemente Ca,mg,žveplo
Namakal sem po potrebi ponavadi okrog 5 ure zjutraj da sem tudi sočasno lahko izpral roso z listov katera se zadržuje na listih.
Spomladi sem celo naluknjal in speskal (6M3 peska kema Puconci)
Dodal sem 2 x fungicid za preventivo Razni kombinaciji.Z pleveli nisem imel problemov.
Imam pa probleme na novo posejani travi z POA ANNUO!Sedaj testiram razne herbicide na malih površinah da upam da najdem rešitev:Nekaj smo je populili sedaj sem dosejal prazna mesta z enakim semenom.
Letos še nisem nič delal na tavi razen redne košnje in ena mala aplikacija N 70g/100m2
Sedaj bom apliciral herbicid na900m2 Poa annua pol pa prezrečevanje dosejevanje in peskanje...
Brane, dobre kulturne prakse.
Zelo pomembno kar si napisal, je jutranje zalivanje in spiranje rose. To pomaga preprečiti razvoj bolezni v vlažnih in vročih dnevih. Praktično se splača v takih dneh vsako jutro omočiti zelenico za minuto. Sam delam to in se dobro obnese.
Zelo pomembno kar si napisal, je jutranje zalivanje in spiranje rose. To pomaga preprečiti razvoj bolezni v vlažnih in vročih dnevih. Praktično se splača v takih dneh vsako jutro omočiti zelenico za minuto. Sam delam to in se dobro obnese.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Prilagam slike od POA ANNUA aplikacija herbicid počasi se vidi kako začne delovat
- Attachments
-
- IMG_0881 2.jpg (3.94 MiB) Viewed 986 times
-
- IMG_0883 1.jpg (3.92 MiB) Viewed 986 times
-
- IMG_0884 3.jpg (3.87 MiB) Viewed 986 times
Apliciral v ponedeljek in še 2 aplikaciji naredim za test pa mo videli kako se bo obneslo! 
Zanimivo. Morda veš vzrok golih mest? Voda, bolezen?
Ta gola mesta se dal totalca Februarja !malo se igram in prizkušam variante 
No, glede borbe z enoletno latovko sem na podobnem... Kljub 2x nanosom Stompaqua v jeseni, mislim da ob pravem času, je bilo latovke preveč za ročno puljenje. Tista mesta sem tudi jaz pošprical s totalnim herbicidom in seveda funkcionira. To je bilo pri meni že kak mesec nazaj. Slabe 3 tedne nazaj sem zračil in dotravil (prezgodaj glede na temperature tal), danes bo prva košnja. Vmes pa 3x na teden še ročno puljenje latovke. Pri vsakem naredim 2 jupol ajmerja latovke. Počasi se vidi zmanjševanje populacije, ampak še daleč od cilja. In mislim da bo potreben ponoven overseeeding, da bom zakril lise (zaplate), kjer latovko ven pulim. Verjetno bom to delal konec meseca. Tako da, the fight is real