Po nekaj dneh odsotnosti, je bil prirast okoli 2cm. Pokosil na 4.5 cm. Po kurativi se je ozdravila, rast po regulaciji pa je poskrbela, da so novi listi zdravi.
Pred 10 dnevi sem apliciral tudi hrano mikrobom. Sedaj so lačni in bodo predelovali odmrlo materijo.
Pritisk bolezni je visok, idealni pogoji za marsikaj. Opazovati!
Žonpol dnevnik KBG
Re: Žonpol dnevnik KBG
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Zonpol, tole si vrhunsko zrihtu 
A je tole poa glava? 🫣
A je tole poa glava? 🫣
- Attachments
-
- Screenshot_20240626_202947_com.android.chrome_edit_274207907883156.jpg (804.06 KiB) Viewed 468 times
Hja, še sam ne vem. Po slikanju sem potrgal prav v tem levem delu do vodnjaka nekaj glav. Ta pas mi spomladi obilno semeni od p.a. Letos sem jo kar dosti uničil, zato je še nekaj slabo zaraščenih točk.
Sedaj ko je vreme hladnejše, imam tudi semena travniške latovke, zapoznelo prebujanje po regulaciji. In nekaj annue. Celoletni "plevel", kaj čmo.
Baktiv, imaš hudimano izostren vid. S temnimi očali je zelenica lepša
.
Sedaj ko je vreme hladnejše, imam tudi semena travniške latovke, zapoznelo prebujanje po regulaciji. In nekaj annue. Celoletni "plevel", kaj čmo.
Baktiv, imaš hudimano izostren vid. S temnimi očali je zelenica lepša
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Pokosil, nanesel hranila za mikrobe, mikroelemente, organsko gnojilo ter kalijev fosfit, ki je dokaj dobra preventiva prori pythium blight. Upam tudi, da bosta dva nanosa mangan sulfata pri t zemlje 16°C varovala zelenico pred poletnim obližem (summer patch).
Rahla ploha in vsakoletna manrica.
Rahla ploha in vsakoletna manrica.
V uveljavljeno ter gosto zelenico se travniška latovka ne more dosejati, ker ne bo kalila. Delni uspeh se doseže na golih zaplatah.
Lansko leto mi je na ozkem pasu ob lovorikovcih pythum naredil kar nekaj škode. Vstavil sem čepe KBG, pred snegom pa dosejal semena. Ta površina se je popolno obnovila.
Ob izgradnji terase pa je bilo nekaj golih mest, tam sem dosejal. Tudi tu je sedaj v redu.
Travniška latovka ima res neverjetno moč samoobnavljanja.
Zaradi nezmožnosti dosejevanja je preprečevanje propada še toliko zahtevnejše.
Lansko leto mi je na ozkem pasu ob lovorikovcih pythum naredil kar nekaj škode. Vstavil sem čepe KBG, pred snegom pa dosejal semena. Ta površina se je popolno obnovila.
Ob izgradnji terase pa je bilo nekaj golih mest, tam sem dosejal. Tudi tu je sedaj v redu.
Travniška latovka ima res neverjetno moč samoobnavljanja.
Zaradi nezmožnosti dosejevanja je preprečevanje propada še toliko zahtevnejše.
Včeraj po dežju odrezana na 5cm. Imam kar dosti prirasta, odkar jo ne reguliram. Košnja na 3 dni. Ker je zdrava, jo bom zopet minimalno upočasnil.
Barvno je usklajena, barvni ton pa globlji zaradi višine.
Letos zopet preiskusil različne višine kosilnice glede na sprednja in zadnja kolesa. Najboljši rezultat mi vrne izenačena nastavitev, čeprav je tovarniška spredaj malo nižje.
Malenkost sem dvignil obrate na kosilnici (le po sluhu). Moram pa nabaviti merilnik obratov, da vidim pri čem sem in kaj ne uničim na motorju. Baje pa so Honde tovarniško omejene in par sto rpm višje ne predstavlja problema.
Rez je čist, pri robovih pa scefran zaradi nitkarice.
Zelenica ima vsega dovolj, anomalij zaradi pomanjkanja ni videti.
Barvno je usklajena, barvni ton pa globlji zaradi višine.
Letos zopet preiskusil različne višine kosilnice glede na sprednja in zadnja kolesa. Najboljši rezultat mi vrne izenačena nastavitev, čeprav je tovarniška spredaj malo nižje.
Malenkost sem dvignil obrate na kosilnici (le po sluhu). Moram pa nabaviti merilnik obratov, da vidim pri čem sem in kaj ne uničim na motorju. Baje pa so Honde tovarniško omejene in par sto rpm višje ne predstavlja problema.
Rez je čist, pri robovih pa scefran zaradi nitkarice.
Zelenica ima vsega dovolj, anomalij zaradi pomanjkanja ni videti.
Mislim, da drugi vročinski val letos. T zemlje v globini 10 cm se je od včeraj do danes ob isti uri dvignila za 1.3°C, na 23.1 °C ob 18:00 uri.
Zelenico hladim po 3 minute 2X na dan. V kratkem obilno zalijem.
Idealne t so mi pognale poa annuo. Malo pulim, trgam semena. Včeraj pokosil v koš. Ko ni semen, pa mulčam. Tako zelenica dobi nazaj nekaj malega hranil.
Na enem delu par dm² se mi bilke tanjšajo, imajo pridih sivo-modrega barvnega tona. Področje sem prešpikal z daljšim izvijačem in naletel na odpor in škrtanje zaradi kamnov. Ta del bom bolj zalival ročno, nekoč pa saniram.
Zelenico hladim po 3 minute 2X na dan. V kratkem obilno zalijem.
Idealne t so mi pognale poa annuo. Malo pulim, trgam semena. Včeraj pokosil v koš. Ko ni semen, pa mulčam. Tako zelenica dobi nazaj nekaj malega hranil.
Na enem delu par dm² se mi bilke tanjšajo, imajo pridih sivo-modrega barvnega tona. Področje sem prešpikal z daljšim izvijačem in naletel na odpor in škrtanje zaradi kamnov. Ta del bom bolj zalival ročno, nekoč pa saniram.
Danes zjutraj obilno zalil, prej nanesel huminsko. Po zalivanju hrano za mikrobe, fe, mikroelemente, nekaj organika ter serenade. T zemlje ob 18:00 uri na globini 10 cm je 24.2 °C.
Dnevno hlajenje res pomaga, bilke so voljne.
Travo v loncih za čepe zalivam vsak dan. Raste kot nora, tudi izgled je dober. Iz tega se vidi, da je lahko z zalivanjem zelenica tudi poleti odlična. Načeloma ne vidim smisla, ukrepam za preživetje in zadovoljiv izgled. Nekaj na meji pred mirovanjem.
Dnevno hlajenje res pomaga, bilke so voljne.
Travo v loncih za čepe zalivam vsak dan. Raste kot nora, tudi izgled je dober. Iz tega se vidi, da je lahko z zalivanjem zelenica tudi poleti odlična. Načeloma ne vidim smisla, ukrepam za preživetje in zadovoljiv izgled. Nekaj na meji pred mirovanjem.
Uff vrhunski izgled, super je, pa res se vidi da je zdrava in zadovoljna kar ji daješ / nudiš 

Bravo res
Bravo res