brane10 dnevnik
Re: brane10 dnevnik
Še ena slika težko jo dosejaš kjer je lulal pes .zato sem se odločil da jo posejem v velike posode za rože
in pokrpam tam !Ampak sedaj smo jo komaj naučili da hodi na isto mesto stalno
in pokrpam tam !Ampak sedaj smo jo komaj naučili da hodi na isto mesto stalno
- Attachments
-
- IMG_0612 2.JPG (3.87 MiB) Viewed 659 times
To je pa sedaj novi del lepo se zarašča barva je tudi prava pred enim tednom dodal stomp zaradi plevelov ker je vroče in se bojim plevelov zaenkrat ok
- Attachments
-
- IMG_0623 1.JPG (3.92 MiB) Viewed 658 times
Redno ji dodajam N,Fe ,Alge ,Mg,in ostale dodatke tedensko ampak zelo male količine!
Barva se mi zdi prava tak malo vleče na modro če pod pravim kotom pogledaš!Namakam redno vsak 2 ali tretji dan odvisno kako je vroče
Barva se mi zdi prava tak malo vleče na modro če pod pravim kotom pogledaš!Namakam redno vsak 2 ali tretji dan odvisno kako je vroče
- Attachments
-
- IMG_0625 5.JPG (3.96 MiB) Viewed 657 times
-
letalec007
zdtavo, tole izgleda TOP. Koliko časa pa kaj ven hodi tale yvette?. Jes sem še kar na optimaxu (182) pa rabi tud 3 tedne da pride ven kar se mi zdi kar dost časa.
Letalec okrog do 16 dni.
Samo problem je dosejevanje ker ne vzklije se koreninsko razrašča ampak traja!Če nimaš psa je ok
Meni je psica lulala vse povsod zato so te zaplate!Ampak sem danes posejal v velike lonce da popolnim luknje!Je neka varinta za dosejevanje ampak moraß kosit pod 7 mm kar je pa preveč V teh pogojih pa regulator rasti itd!Je pa zelo trpežna malo bolezni če jo na tuhtaš kako delat z njo pa lahko jo nizko kosiš!Pa tudi lepo barvo lahko dosežeš 
Samo problem je dosejevanje ker ne vzklije se koreninsko razrašča ampak traja!Če nimaš psa je ok
Všečno! Naj dobro preživi poletje. Jeseni bo z dobro poletno oskrbo poletela.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Upam da bo Zonpol!Pazim kako zalivam!Pa tudi upam da nebo kakih izbruhov bolezni 
Najprej pozdravljeni,
po dolgem času se javljam
Trava je preživela poletje brez nekšnih stresov glede na to da mi je veter ob sejanju odpihnil 30°% semena naslednji dan
po dolgem času se javljam
Trava je preživela poletje brez nekšnih stresov glede na to da mi je veter ob sejanju odpihnil 30°% semena naslednji dan
- Attachments
-
- IMG_0736 1.JPG (3.91 MiB) Viewed 497 times
Nekaj je golih mest kjer se ni zarasla!Sedaj sledi dosejanje ampak še čakam seme
- Attachments
-
- IMG_0737 2.JPG (3.87 MiB) Viewed 496 times
Trenutno je na višini 18mm sedaj spustim na 5 ali 12 mo videl.Samo še čakam seme iz Italije.
Od aprila do sedaj sem kombiniral foliarno gnojenje in granularno odvisno od situacije!V vročino bolj foliarno urea ,Fe,Mg alge amino pa še kaj bi se našlo!Ponavadi pa pred dežjem granularno (zaloga hranil za korenine)Pred prvim vročinskim valom sem dodal fungicid azokstrobyn 2 aplikaciji in se je dobro držala brez nekšnih bolezni kljub malo večjemu zalivanju!Malo še mi dela preglavice poa ker sem zmes prekinil cikel STOMP in je takrat udarila ven!Sedaj pa dosejevanje;cikel Stompa mi pride sedaj dol konec tedna tako sem planiral da lahko dosejem;ampak skoraj en mesec čakam seme!Naredil bom sledeče gola mesta bom malo zvertikuriral da se malo naredijo brazde dosejal,prekril z topdersingom od Humkota .Zvaljal pognojil in zalival!
Od aprila do sedaj sem kombiniral foliarno gnojenje in granularno odvisno od situacije!V vročino bolj foliarno urea ,Fe,Mg alge amino pa še kaj bi se našlo!Ponavadi pa pred dežjem granularno (zaloga hranil za korenine)Pred prvim vročinskim valom sem dodal fungicid azokstrobyn 2 aplikaciji in se je dobro držala brez nekšnih bolezni kljub malo večjemu zalivanju!Malo še mi dela preglavice poa ker sem zmes prekinil cikel STOMP in je takrat udarila ven!Sedaj pa dosejevanje;cikel Stompa mi pride sedaj dol konec tedna tako sem planiral da lahko dosejem;ampak skoraj en mesec čakam seme!Naredil bom sledeče gola mesta bom malo zvertikuriral da se malo naredijo brazde dosejal,prekril z topdersingom od Humkota .Zvaljal pognojil in zalival!
- Attachments
-
- IMG_0739 3.JPG (3.92 MiB) Viewed 495 times