RENO pri Tašči
Re: RENO pri Tašči
Lahko mešaš zemljo in pesek skupaj pa posipaš!Pol brazde sejanje površinsko za grabljenje semena !Valjanje ,gnojilo in zelo na tanko šita čez da se prekrije seme in ti drži vlago!Na koncu pa zalivanje!
Evo, teren pri tašči po obdelavi z bencinskim rahljalnikom in doma narejeno gladilko.
Si že pesek dal zraven?
Ja, kremenov pesek je dodan.
Ko boš sejal, pa daj tanki sloj šote.... Reši te ptičev in lepo zadržuje vlago... Seme ti bo hvaležno 
Polaganje travne ruše pri tašči, časovnica (prvotni plan je bil sejati, samo si je premislila, ker ji ni za čakati) :
Robot kosi na 25 mm (po 21 dneh od aplikacije glifosata), zato bo delo z prezračevalnikom lažje, saj nimamo profesionalnega mulčerja. Po treh tednih in dveh aplikacijah glifosata ni več živega travnega sistema.
Po 38 dneh in zračenju z prezračevalnikom in grabljanju (odstranjevanju) odmrle trate sem položil žico za robota.
Pred vsako rolo sem še pograbljal površino za boljši oprijem tepiha s podlago.
Robot kosi na 25 mm (po 21 dneh od aplikacije glifosata), zato bo delo z prezračevalnikom lažje, saj nimamo profesionalnega mulčerja. Po treh tednih in dveh aplikacijah glifosata ni več živega travnega sistema.
Po 38 dneh in zračenju z prezračevalnikom in grabljanju (odstranjevanju) odmrle trate sem položil žico za robota.
Pred vsako rolo sem še pograbljal površino za boljši oprijem tepiha s podlago.
- Attachments
-
- grabljanje.png (1.57 MiB) Viewed 307 times
Last edited by tomzi007 on 03 Oct 2025, 15:34, edited 5 times in total.
Potem je sledilo polaganje, valjanje in zalivanje.
- Attachments
-
- polaganje in Jona.png (2.25 MiB) Viewed 306 times
Last edited by tomzi007 on 03 Oct 2025, 15:36, edited 1 time in total.
Kje si pa vzel rušo? Veš kaka je mešanica? Večina travnih ruš je iz pretežno trstikaste bilnice (men osebno všečna, široki listi in temno zelena)
Vzel sem jo v Beltincih.Kje si pa vzel rušo? Veš kaka je mešanica? Večina travnih ruš je iz pretežno trstikaste bilnice (men osebno všečna, široki listi in temno zelena)
Za seme uprabljajo Premium green od BottosTturf, kjer prevladuje trstikasta bilnica, ja.