Žonpol dnevnik KBG
Re: Žonpol dnevnik KBG
Vremenske razmere za zelenico na meji ugodnega, mokro je, a ni sonca in pravih temperatur. Barvna homogenost ni prava,. A prihajajo boljši časi.
Višina 2.5 cm.
Višina 2.5 cm.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
-
letalec007
ja pa še res je ampak samo to da je vreme neugodno. Tvoja izgleda tud v tem močvirju TOP.
Hvala vsem za pohvale.
Res, v takem močvirju se bilke utapljajo, ni prave izmenjave hranil in kisika. In to se kaže na izgledu.
Obeta se manj (nič?) dežja ter nekaj sramežljivega sonca.
To bi nam moralo pognati zdrav jesenski proces krepitve korenin in sočnega zelenega dela, od katerega je odvisno vse. Rastline se morajo pripraviti in okrepiti na prezimovanje.
Še pogled od zgoraj. Neizenačena barva, ter nekaj praznin, ki se lepo polnijo.
Res, v takem močvirju se bilke utapljajo, ni prave izmenjave hranil in kisika. In to se kaže na izgledu.
Obeta se manj (nič?) dežja ter nekaj sramežljivega sonca.
To bi nam moralo pognati zdrav jesenski proces krepitve korenin in sočnega zelenega dela, od katerega je odvisno vse. Rastline se morajo pripraviti in okrepiti na prezimovanje.
Še pogled od zgoraj. Neizenačena barva, ter nekaj praznin, ki se lepo polnijo.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Jap Zonpol problem sonce!Ni ga in vlge na pretek!Isti problemi pri meni samo dež in oblačnost
Nekaj sicer pravi pri nas bolj sončno vreme ampak bom videl kako in kaj
Nekaj sicer pravi pri nas bolj sončno vreme ampak bom videl kako in kaj
Po vročem in sušnem poletju je jesen pravo nasprotje.
Na Gorenjskem je od sredine septembra praktično stalno mokro. Če ni padalo, pa ni bilo pravega sonca, da bi se bilke osušile ter nabirale energijo za rast korenin.
Nenormalno veliko sem imel tudi kupčkov od deževnikov. Ko sem kosil, se je potlačilo, bilke so ostale spodaj.
Košenj je malo ker je stalno mokra, pa tudi prirasta ni pravega (kar je po eni strani dobro). Tako malokrat jeseni še nisem kosil. Zaradi redkih košenj je gostenje počasnejše,
Danes pa je zelenica kar zasijala. V enem dnevu je prišel prirast, vse se je postavilo pokonci.
Pritiska bolezni na srečo ni.
Te dni pred dežjem še pokosim, danes je na sliki nepokošena res "zmršena".
Doziram le dušik in fe po programu.
Na Gorenjskem je od sredine septembra praktično stalno mokro. Če ni padalo, pa ni bilo pravega sonca, da bi se bilke osušile ter nabirale energijo za rast korenin.
Nenormalno veliko sem imel tudi kupčkov od deževnikov. Ko sem kosil, se je potlačilo, bilke so ostale spodaj.
Košenj je malo ker je stalno mokra, pa tudi prirasta ni pravega (kar je po eni strani dobro). Tako malokrat jeseni še nisem kosil. Zaradi redkih košenj je gostenje počasnejše,
Danes pa je zelenica kar zasijala. V enem dnevu je prišel prirast, vse se je postavilo pokonci.
Pritiska bolezni na srečo ni.
Te dni pred dežjem še pokosim, danes je na sliki nepokošena res "zmršena".
Doziram le dušik in fe po programu.
Pokosil še rahlo vlažno v koš, 2.5 cm.
Maa ti maš vrhunsko ej
Jaz imam res obupno, zemlja zmehčana, danes čakal cel dan, da se je čimbolj presušilo, pa sem imel na kosilnici na gumah še toliko zemlje da bi lahko kako luknjo zakrpal
Verjetno imam res slabo zemljo vrhnji sloj plus spodaj ilovica...
Upam da se kremenim peskom na pomlad vsaj malo omilim zadevo.
Sori zonpol k smetim moje probleme v tvojem dnevniku
Jaz imam res obupno, zemlja zmehčana, danes čakal cel dan, da se je čimbolj presušilo, pa sem imel na kosilnici na gumah še toliko zemlje da bi lahko kako luknjo zakrpal
Verjetno imam res slabo zemljo vrhnji sloj plus spodaj ilovica...
Upam da se kremenim peskom na pomlad vsaj malo omilim zadevo.
Sori zonpol k smetim moje probleme v tvojem dnevniku
Hvala.
Baktiv nič ne smetiš. Se pigovarjamo in izmenjujemo mnenja o naših stanjih.
Imam pa res slabo kamero. Kar nek rjav šum v slikah, na zelenici pa vse lepo zeleno.
Baktiv nič ne smetiš. Se pigovarjamo in izmenjujemo mnenja o naših stanjih.
Imam pa res slabo kamero. Kar nek rjav šum v slikah, na zelenici pa vse lepo zeleno.
Tnx.