Žonpol dnevnik KBG
Re: Žonpol dnevnik KBG
Kar smo imeli mehanskega jeseni za postlriti na zelenicah, je to to.
Kar se tiče mikro/makro elementov pa vsak zase ve, kakšen načrt ima.
Jaz naredim še zadnji dušik iz programa jesenskega blitz-a, ter redno železo, ki je rahel fungicid.
Košnja na 2.5 cm, cilj doseči 2 pred snegom.
Bližajo se nižje temperature, krajši dnevi ter nizek kot osončenosti. Bilke bodo še rasle, prirasta bo vedno manj. Zemlja je dobro namočena.
Japonska vrbica je začela izgubljati liste.
Kar se tiče mikro/makro elementov pa vsak zase ve, kakšen načrt ima.
Jaz naredim še zadnji dušik iz programa jesenskega blitz-a, ter redno železo, ki je rahel fungicid.
Košnja na 2.5 cm, cilj doseči 2 pred snegom.
Bližajo se nižje temperature, krajši dnevi ter nizek kot osončenosti. Bilke bodo še rasle, prirasta bo vedno manj. Zemlja je dobro namočena.
Japonska vrbica je začela izgubljati liste.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Izgleda, da letos ne bo košnje na 2cm pred zimo. Deževniki so mi naredili preveč neravnin. Vlage je preveč, rahlo grabljenje ne pomaga da bi kupčke razbil.
Pokosil na 2.5 cm, zame se je oskrba z dušikom končala.
Zadnji teden je bil sončen, bilo je nekaj prirasta. Zelenica se je to jesen zelo zgostila, škoda od bolezni je sanirana. Posejana gola mesta so zaraščena, nove bilke so prešle fazo " Sprout and pout", širijo se s pridobivanjem novih listov.
Pokosil na 2.5 cm, zame se je oskrba z dušikom končala.
Zadnji teden je bil sončen, bilo je nekaj prirasta. Zelenica se je to jesen zelo zgostila, škoda od bolezni je sanirana. Posejana gola mesta so zaraščena, nove bilke so prešle fazo " Sprout and pout", širijo se s pridobivanjem novih listov.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Prva slana.
Izgled iz višine.
Imaš srečo da si na višji nadmorski, da ti megla ne nagaja v dopoldanskem času
Pri meni kakor od dneva... Včeraj od jutra sonček, danes megla do 11h
Kako imaš pa tam ob antracit ograji tisti pas navzdol?
Tisti pas je poskus košnja na 2 cm, kot, kot sem si zamislil. Teren tega pri naszavitvi kosilnice trenutno ne dovoljuje, preveč ugreza, neravnin, preblizu krone kar naenkrat. Pred tole vlažnostjo je bila košnja na 2 cm (nastavitev) normalna. Ko sem dvognil za eno zarezo, je bilo ok, in je malo nad 2.
-
Žan , mene pa zanima koliko imaš širok pas kjer so lovorikovci? Imam namreč majhno parcelo in ob parceli cesto. Odmik ograje al kar pač je moram po zakonu narest 50 cm. Vem da obstaja sorta zelo ozkih lovorikovcev ki so zelo gosti.Delam v tej smeri da grem seveda v prekršek namerno in sadim lovorikovce cca40 cm od ceste na ven zrastejo na noter pa jih režem na max da lahko kosim. Se pravi ostane kakšnih 10 cm .Kako bo po tvoje to za videt?Naj še povem da je cesta namesto 5.3 metra široka 4m. Torej med mojim in sosedovim robnikom na moji strani manjka kar konkreten kos asvalta in navidezno deluje da je parcela do asvalta. Aja še to živimo na vasi kjer imamo zakone zato da jih lahko kršimo .
Živa meja ni objekt. Praviš, po zakonu 0.5m od meje. Je to občinski zakon? Preveri, sigurno ima tvoja občina to na spletu, drugače pa zahtevaj akte o ograjah, škarpah, živih mej itd.
Sem danes pomeril širino gredic za lovorikovse. En del 40 cm, en pa 48 cm. Jih kar držim na tej širini oz. kak cm čez. Vrsta ki jo imam, je med ožjimi.
Sem danes pomeril širino gredic za lovorikovse. En del 40 cm, en pa 48 cm. Jih kar držim na tej širini oz. kak cm čez. Vrsta ki jo imam, je med ožjimi.
-
Ja tole vsekakor preverim. sosed je imel kar nekaj težav pri postavitvi ograje. J epa res da je visoka 130cm. Vprašam Če gre tole skozi da je lahko do meje toliko bolje.Hvala