Pozdravljeni.
Pa smo se lotili manjšega dela travnika na vzhodi strani hiše, kjer je raznega plevela več kot trave. Sicer sem imel namen že prej začeti, a smo dopustniške aktivnosti raztegnili do pričetka šole.
Tule sem že omenjal mojo namero, seme sem kupil pri Roko, tisti resilient blue, ki sem ga omenjal tule:
viewtopic.php?p=2713#p2713
Torej...nanos glifo sem prepustil strokvnjakom, po dveh tednih je stanje takšno:
Še kak teden počakam, da ovene še tisto trdovratno plevelje, potem pa akcija. Zemlja je tu zelo neravna, včasih prednje kolo kosilnice kar not pade, zato bom ravnal z leseno paleto.
Bom sproti še kako fotko objavil.
Kaj se dobi kot preemergent, da pošricam pred setjem?
LP Jernej
Virt RENO
Re: Virt RENO
Virt, Lepo da si se odločil za dnevnik.
Do sedaj bi morala biti podlaga pripravljena za setev. V 10-14 dneh moraš sejati, drugačeboš zamudil časovno okno povprečne zmrzali za tvoje področje.
Po 14 dneh bi moralo biti vse rjavo in ovelo, a ni. . Zalij dobro, in še enkrat glifo, čim prej. Poglej dnevnik reno Bakriva, kako je pripravil teren.
Nato z noži in grabljicami prečesaj površino, odstrani material, zneviliraj.
Zgornji sloj mora biti vsaj 5 mm voljan, mehek da se lepo grabi, obdeluje, seje.
Kar boš imel zelenega ob setvi (stara trava, plevel), boš to prenesel naprej. Škoda bi bilo, rena ne delaš vsak dan.
Do sedaj bi morala biti podlaga pripravljena za setev. V 10-14 dneh moraš sejati, drugačeboš zamudil časovno okno povprečne zmrzali za tvoje področje.
Po 14 dneh bi moralo biti vse rjavo in ovelo, a ni. . Zalij dobro, in še enkrat glifo, čim prej. Poglej dnevnik reno Bakriva, kako je pripravil teren.
Nato z noži in grabljicami prečesaj površino, odstrani material, zneviliraj.
Zgornji sloj mora biti vsaj 5 mm voljan, mehek da se lepo grabi, obdeluje, seje.
Kar boš imel zelenega ob setvi (stara trava, plevel), boš to prenesel naprej. Škoda bi bilo, rena ne delaš vsak dan.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Re: Virt RENO
Virt, upam da te nisem prestrašil, napisal sem le dejstva.
Kako napreduješ? Sporoči, vprašaj, radi bomo pomagali.
Kako napreduješ? Sporoči, vprašaj, radi bomo pomagali.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.