Andrej RENO

plazo

Andrej RENO

Post by plazo »

Pozdravljeni,

Po cca 4ih letih od kar smo zgradili novo hišo in seveda navozili zemljo od vse povsod :) sem se po kakšnem letu prebiranja forumov (tudi našega) in YT "izobraževanja" odločil za RENO sprednje zelenice, ki je manjša in v velikosti 85 m2 minus 2x otočka za drevesa - za začetek in učenje v praksi več kot dovolj :D .

zelo bom vesel vaše pomoči v nadaljevanju glede oskrbe zelenice. Plan je drugo leto v podobnem času še RENO glavne zelenice, ki pa je nekoliko večja.

Upam tudi, da mi uspe lepo naložiti vse slike.

Včeraj sem sem končno prišel do točke, ko sem položil seme, v nadaljevanju, pa postam potek kalitve in ostalega.

Zelenica pred prenovo:
po sicer zelo lepi travi (Johnson travna mešanica, sestave ne vem več), se je v zadnjih dveh letih nasejalo res ogromno detelje, kostrebe in ostalega plevela.
Image
Image
Image

31.8.2023 sem šprical s total herbicidom - morda malo pozno, za glavno zelenico bom definitivno šprical takoj po letnem dopustu v sredini avgusta.

LP,
Andrej
Last edited by plazo on 27 Sep 2023, 09:15, edited 2 times in total.
brane10

Re: Andrej RENO

Post by brane10 »

Pozdravljen,
Ko objavlaš post je tam en zavihek attachments tam dodaš svoje slike ampak morajo biti manjše od 4MB :D
plazo

Post by plazo »

hvala, sem pogruntal :lol:
plazo

Post by plazo »

Da nadaljujem s potekom:

6.9.2023 sem drugič šprical s herbicidom, vmes zalival in sedaj pred sejanjem je bilo videti, da je 2x nanos herbicida opravil odlično delo oz. ni bilo videti nove kalitve plevela.

Stanje po apliciranju herbicida 2x nanos, košnja še enkrat na minimum + vertikuliranje in pobiranje odmrlega materiala:
Image
Image
Image

20.9.2023 sem luknjal - glede na to, da mašine za core aeration ni nikjer, da bi si izposodil, sem kupil "luknjač" na mimovrste, ki pa se ni izkazal za učinkovitega, zato sem navrtal luknje z 20 svedrom in vrtalnikom :lol:
Image
Image

Površino sem tudi posipal z aktivatorjem tal

LP,
Last edited by plazo on 27 Sep 2023, 09:48, edited 1 time in total.
plazo

Post by plazo »

22.9.2023, čas za peskanje
Pesek sem nabavil kar v vrečah od KEMA Top Dressing, saj na našem koncu (Dolenjska) na hitro nisem moral dobiti Big Bag primernega peska.

Image
Image

Leveling rack sem si naredil sam - drugo leto bom posodobil, ker se je ta izkazal za pretežkega in nerodnega (železne cevi 30x30 3mm)
Image

ravnanje, kolikor sem lahko, saj je bila zelenica kar vihrava in bo potrebno nekaj sezon, da spravim na "šajbo"
Image
Image

LP,
plazo

Post by plazo »

Top Dressing sem naredil kar iz bio organske zemlje v kockah, ki se je izkazal za super, kar se samega dela z zemljo tiče. Nisem želel reskirati z navozom neke zemlje, presejano obdelano zemljo pa spet pri nas ni za dobiti :cry:

Image
Image
Image

ravnanje in valjanje:
Image

LP,
plazo

Post by plazo »

In včeraj KONČNO dan D - sejanje :mrgreen:
Sejal sem monokulturo Poa Pratensis Yvette - seme nabavil preko emaila iz Avstrije - Samen Schwarzenberger e.U.
Bahnhofstraße 32, A - 6176 Völs

brazde:
Image

sejanje in brazde prečno:
Image

Starter gnojilo:
Image

In na koncu čez šota + valjanje + zalivanje - malo me je že ura prehitevala zato večerne slike :D
Image
Image

Zalivanje imam od Gardene sprinklerje - nastavljen timer za 15min ob uri: 8h 10h 12h 15h in 18h

Sedaj pa prosim za kakšen nasvet za naprej - ali še kaj špricam oz gnojim ali samo čakam? :?:

LP,
brane10

Post by brane10 »

Malo si se odločil pozno za sejanje trave .Upaj na čim lepo in toplo vreme da ti hitro vzklije.Mogoče kakšno gnojilo za start !Z malo več fosforja da se čim bolj ukorenini
plazo

Post by plazo »

brane10 wrote: 27 Sep 2023, 11:26 Malo si se odločil pozno za sejanje trave .Upaj na čim lepo in toplo vreme da ti hitro vzklije.Mogoče kakšno gnojilo za start !Z malo več fosforja da se čim bolj ukorenini
Brane hvala za odgovor.
Start gnojilo sem uporabil od Substral:
Sestava- gnojilo za zelenico
SUBSTRAL »START« gnojilo za travo z dolgotrajnim delovanjem. »GNOJILO ES« Gnojilo NPK 18-22-5, ki vsebuje ureo formaldehid (to je iz uradne spletne strani)

Mogoče je res malo pozno - kot sem uvodoma rekel, bom glavno zelenico začel bistveno prej kot to, odločil sem vztrajati pa predvsem zaradi ugodne vremenske napovedi, ker je pri nas sedaj vsaj en teden napovedano nočne temp. okoli 13 in dnevne celo do 28 oz. med 25 do 28.

res upam na uspešno kalitev :D

LP,
brane10

Post by brane10 »

Koliko maš površine zelenice te in one skupaj?
Post Reply