Sem iz okolice Kranja in bi rad pričel vzgajati novo zelenico pred hišo v velikosti 200m2.
zaenkrat imam okoli hiše nasuto samo zemljo in me zanima kako jo najbolje pripravim na novo zelenico (gnojila itd.)
Zemlja je okoli hiše že cca 5 tednov izravnana (ne v nulo) in pokrita s črno folijo, da plevel ne mora rasti. Izmerjeni pH je 7,5.
Površina je na južni strani (sonce celi dan), manjši del pa je ob Vzhodnem delu hiše in ima sonce do cca 14h.
za del površine ki je cel dan izpostavljen soncu imam v planu izgraditi namakalni sistem (sem pregledal temo samogeradnje in sem se odločil za Rain bird (cena)), za manjši del ki pa ni toliko izpostavljen soncu pa bi zalival ročno.
Pred setvijo imam v planu zemljo pognojiti, pofrezati, poravnati in valjati, sedaj zanima če je to dovolj ali pa bi dodali še kaj

Sedaj pa bi vas malo prosil za nasvete kako naj pripravim zemljo. Za seme pa sem gledal, da bi izbral optimax 234. Imate mogoče kakšne druge predloge? Če sem navedel kakšno informacijo premalo se opravičujem.
lp Cres