Kupujem novo vrtno kosilnico - katera je boljša?

mark
Posts: 1
Joined: 29 Sep 2023, 06:25

Re: Kupujem novo vrtno kosilnico - katera je boljša?

Post by mark »

Definitivno akumulatorska. Jst sm svojo kupu pri Total Tools k naša je že crknila, zlo zadovoljen, ni tak glasna k ostale, ni je treba porivat kot bik zelenica je urejena enkrat hitrej. Priporočam!
b1324
Posts: 98
Joined: 29 Apr 2020, 07:02

Re: Kupujem novo vrtno kosilnico - katera je boljša?

Post by b1324 »

Tudi jaz sem v dilemi glede nove kosilnice. Pri meni je tako, da imam robotsko in tako bo nekaj časa tudi ostalo. Ročna je potrebna za takrat, ko je previsoka trava (npr. nekaj deževnih dni, ko robot ni kosil), za vzdrževanje (npr. pred zračenjem na nizko in po zračenju za posesanje odpada, ki ga nismo zajeli z grabljami), dostikrat mi kosilnica pomaga pobrati listje , ...

Kosilnico imam, je solidne kvalitete, stara cca 12l. Bencinska, samohodna. Vžge v prvo. Težava je, da so pogonska kolesa precej pobrana in jih je potrebno zamenjati. Zamenjava cca 90EUR. Druga težava je koš, ki je na nekaterih delih strgan (ni kritično, ne bo pa dolgo več zdržalo). Da se popraviti z ročnim šivanjem, ampak se še nisem lotil. Zamenjal bi tudi nož, ker je bil že prevečkrat brušen.

Dilema - dati za obnovitev 100 EUR ali kupiti novo za rang 300 EUR (to je budget, 350 EUR max ampak najraje ne). Prodati stare verjetno ne morem, podariti je nimam nikomur in tudi ne vem, če je smiselno prodajati takšno... potrebno ureditve.

Imamo kakšen preizkušen model (bencinska, samohodna) v tem cenovnem rangu? Želja je, da ima tisti koš, ki ne trosi semena (po katalogih tovrstne klasifikacije sploh nikjer ne omenjajo ali pa jaz ne najdem).
Post Reply