Vrste zalivalnikov in škropilnic
Re: Vrste zalivalnikov in škropilnic
Verjetno na principu Venturijeve cevi. Na enak način npr. delujejo kompresorske ali električne pištole za barvanje, kjer pretok zraka ustvari podtlak, ki iz posode vleče barvo.
Evo, sem nabavil16l baterijsko škropilnico v Lidlu brez baterije in polnilca, ki jih imam od ročnega orodja.
Umeril univerzalno šobo, 1l/10m2 en prehod. Ravno 13l mešanice za mojih 130m2. Pretok se regulira le s stikalom ki ima dve stopnji. Moral bom raziskati, kako bi ga še zmanjšal za dva prehoda. Najverjetneje z ustrezno šobo.
Umeril univerzalno šobo, 1l/10m2 en prehod. Ravno 13l mešanice za mojih 130m2. Pretok se regulira le s stikalom ki ima dve stopnji. Moral bom raziskati, kako bi ga še zmanjšal za dva prehoda. Najverjetneje z ustrezno šobo.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
-
Meni se zdi, da ima prevelik pritisk ta škropilnica. Če se ne motim okrog 5-6 barov. Tudi podatek, da si en liter/10m2 porabil v enem prehodu, mi to potrjuje. Jaz bi raje to količino porabil v dveh prehodih. Res, da delo opraviš enkrat hitreje, samo se bojim, da potem šprica in se odbija vse naokrog, ne samo tam, kjer želiš.
Poročaj, kako bo še z drugimi šobami.
Poročaj, kako bo še z drugimi šobami.
Lidlova škropilnica je odpovedala. Denar dobil nazaj.
Sedaj nabavil baterijsko Gardeno 5l. Ima dve šobi, meglico in pahljačo. V kratkem nabavim teejet šobe za različne namene.
Ima tudi dozirnik ffs s skalo do 20ml. Sprožilec je možno blokirati. Opravil že 3 aplikacije, baterija še drži
Elegantna zadeva, 5l imam točno za 2 prehoda.
Sedaj nabavil baterijsko Gardeno 5l. Ima dve šobi, meglico in pahljačo. V kratkem nabavim teejet šobe za različne namene.
Ima tudi dozirnik ffs s skalo do 20ml. Sprožilec je možno blokirati. Opravil že 3 aplikacije, baterija še drži
Elegantna zadeva, 5l imam točno za 2 prehoda.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.