Problemi pri robotskih kosilnicah

JURE
Posts: 13
Joined: 06 Jan 2021, 14:59

Re: Problemi pri robotskih kosilnicah

Post by JURE »

moje izkušnje so sledeče, ... en del zelenice imam, kjer za košnjo skrbi Worx Landroid L. 2leti sem imel precej podobne izkusnje kot Sandi. obracanje na mestu, peljanje cez rob, ce je bila zelenica mokra so bile tezave z voznjo/obracanje v rahel naklon... težav s ciscenjem nisem imel... morda se nisem niti hudo obremenjeval s tem, saj sem na novo nanesel keramicno zascito, zapekel... in se potem zadeve, ko so bile suhe niso tako oprijele in pa s casom tudi same odpadle. zadevo sem zaradi zakopavanja in razritih posameznih delov zelenice skoraj opustil... DOKLER nisem letos nabavil stranskih kovinskih nastavkov za na kolesa. od tistega trenutka dalje dela robot neverjetno dobro.Nastavki so dobre 0.5cm vecja od originalnih. sama izkusnja se je popravila za 100%. Tako, da kdorkoli ga ima in uporablja... TOPLO priporocam. Tisti, ki ga ima pa namen kupiti... pa priporocam najvecjega .. in ne takega, ki je primeren za velikost zelenice. razlogi za to so.. najvecji.. ima najvecji premere kosnje, ima najvecjo baterijo..v mojem primeru kosi cca 2.5 ure v enem kosu.
p.s. najnovejsi update od worxa koles ne obraca vec na mestu, ampak ovinek/obrat lepo izpelje.
p.s.s. fotke so iz neta.. nimam tolk slabe zelenice :lol: :lol: :lol:
Attachments
kolesa1.jpg
kolesa1.jpg (91.43 KiB) Viewed 2248 times
kolesa.jpg
kolesa.jpg (258.32 KiB) Viewed 2248 times
JajoPajo
Posts: 13
Joined: 20 Jul 2022, 22:02

Re: Problemi pri robotskih kosilnicah

Post by JajoPajo »

Tudi jaz imam robotsko kosilnico worx m700 z temi dodatki na kolesi. Kosilnica trenutno kosi 400m2 na 5cm, ampak kot je že Sandi omenil, je preveč omejitev. Kosilnica deluje solidno čez poletje ko kosim na 5cm, ko trava nima tako intezivne rasti in kosi 2x dnevno. Takoj ko pa pride bolj deževno obdobje in kratki dnevi pomlad/jesen pa nastanejo težave. Trava v večini primerov uide, ker kosilnica kosi po naključnem vzorcu in nastanejo ponekod celi šopi trave. Ni lepo za videt, ker je neenakomerno pokošeno. Druga težava je potem jutranja rosa. Mokra trava se oprijema na kosilnice, kar še poslabša košnjo. Sosed ima kosilnico od husqvarne automower in se enako ubada z temi problemi. Robotska kosilnica super deluje na travnikih, kje rni gnojenja in kar zraste zraste. Tam ni takega problema, ker ni gostote in ni tako intezivne rasti.
JURE
Posts: 13
Joined: 06 Jan 2021, 14:59

Re: Problemi pri robotskih kosilnicah

Post by JURE »

zanimivo.. del kjer mi kosi worx imam.. lahko bi rekel izredno gosto travo... tako, da me kak obisk prosi, ce lahko gre gor bos hodit :D pa s kaksnimi sopi trave nisem imel nikoli tezav.
ce omenjeni del kosim ročno... kosim vsak 2 dan.. pogojno 3tji..
gnojim redno in dodajam vse mogoce dodatke..
rosa je zjutraj res.. kar resujem v programu... in dovolim robotu, da deluje trenutno od 10.30 dalje, ko se rosa ze dodobra posusi.
Post Reply