Pred vrtno uto z nadstreškom trava ni uspevala, ob padavinah pa je bilo na tem mestu blatno. Z manjšo teraso sem to rešil.
Lansko leto sem kupil nekaj macesnovih desk debelih 2 cm in dolžine 4m. Zračno sem jih posušil.
Izkopal sem 6 lukenj, položil gradbeni filc, nasul tampon in utrdil. Čez nekaj peska 4-8 za posteljico temeljev.
Ker ne bo nobene večje obremenitve, sem za temelje uporabil armirane okenske preklade, na katere sem pritrdil macesnove količke. Zneviliral.
Surove macesnove deske sem rustikalno obdelal. Na koncu les še požgal s plinskim gorilnikom. To bo prineslo nekaj zaščite, upam da tudi ne posivi tako hitro.
Terasa pred vrtno uto
Terasa pred vrtno uto
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Re: Terasa pred vrtno uto
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Ej tole si pa TOP naredil in pametno, ker verjetno se dnevno velikokrat prehodi do lope in verjamem da je bilo blatno..... Mogoče si mi dal idejo za pred zunanjo enoto toplotne
Super zonpol
Super zonpol
-
lepo, saj gumo med macesnovim količkom in pohodno ploščo s pa dal a ne?
Ne Letalec. Podnice sem le prelepil s power - tape.
Ko sem delal glavno teraso 3x8m pa sem distančne gumice dal med betonom in podnico. Tako je pisalo v navodilih prodajalca in tudi gumice sem dobil zraven.
Tu pa bo 1/2 pod streho. Tudi če propade v par letih, nobene škode.
Ko sem delal glavno teraso 3x8m pa sem distančne gumice dal med betonom in podnico. Tako je pisalo v navodilih prodajalca in tudi gumice sem dobil zraven.
Tu pa bo 1/2 pod streho. Tudi če propade v par letih, nobene škode.
-
Saj zdržalo bo brez problema nekaj časa. Mi imamo teraso iz smreke in smrekove trame direktno v zemlji-Podnice 50mm.( Tako je naredil prejšnji lastnik). No po 10 letih je zgnilo, je pa zgnilo od odspodaj navzgor. Podnice so totalno fuč medterm ko so trami še za kakšno leto.Terasa nepokrita. Sam sem pred sedmimi leti delal terasico pod toplotno črpalko,takrat se mi je zdelo smiselno da med podložno letvijo in podnico postavim pvc križec za keramiko.Ko sem delal teraso sem moral nekaj desk tudi odstraniti. Les je bil kot nov.Aja sam sem uporabil macesen sestava tal pa enaka tvoji.