Žonpol dnevnik KBG
-
letalec007
Re: Žonpol dnevnik KBG
Jest kar redno dodajam Fe,amino,huminske alge,K sem apliciral samo enkrat. Tudi zalivam.Edina stvar s katero sem prenehal je ams.Nazadnje sem apliciral maja meseca pred tistim deževjem.Zato sem se tudi odločil da glede ne opažanje foliarno nanesem 100g N na 100m/2. Ker odhajajm službeno v kanado za 14 dni in vem da punce doma tega nemesto mene ne bodo delale, sem malo nahranil.Tudi temperature ki prihajajo so za naš konec obetavne.Rabil bi samo malo več dežja.Se je pa v tej vročini kar pokazaolo precej odmrle trave.Skratka na jesen me čaka prezračevanje, peskanje ter dosejevanje.
Tvoja pa neglede na vročino izgleda fantastično.
Tvoja pa neglede na vročino izgleda fantastično.
Letalec, ti prav lepo skrbiš za svojo trato, opazuješ in ukrepaš. In ja, imaš lepo.
Moj zapis je le priporočilo in opomnik, zakaj bi zelenica lahko izgledala slabše. In o čemer se tu veči del pogovarjamo v dnevnikih, ostalih postih. Sem vesel, da ne pretiravamo z dušikom ki povzroča prekomerno in bujno rast, več košnje a hkrati je tempirana bomba za poletje. Trava želi takrat "odklopiti", se obvarovati. In če jo prisilimo v rast, so pogoji slabi-vročina, vlaga, uv sevanje. In bolezni izbruhnejo prav kmalu.
Na splošno imamo načrt gnojenja, poleti za dva meseca občutno zmanjšamo.
In odlično, da si pognojil, ravno pravšnjo količino. Ni prevroče, rahlo pada dež (pri nas). Minimalno jo boš dvignil za 14 dni, nato pa zopet odvisno od vremena ponovil. Enako delam jaz. Praktično ob vsakem foliarnem nanosu dobrin raztopim 200-300 g ams. Že zaradi znižanja ph nosilne vode in boljše absorbcije. A najprej raztopim AMS, nato dodajam ostalo.
Važno je opazovanje, kaj ji manjka. In letalec, odločil si se prav.
.
Moj zapis je le priporočilo in opomnik, zakaj bi zelenica lahko izgledala slabše. In o čemer se tu veči del pogovarjamo v dnevnikih, ostalih postih. Sem vesel, da ne pretiravamo z dušikom ki povzroča prekomerno in bujno rast, več košnje a hkrati je tempirana bomba za poletje. Trava želi takrat "odklopiti", se obvarovati. In če jo prisilimo v rast, so pogoji slabi-vročina, vlaga, uv sevanje. In bolezni izbruhnejo prav kmalu.
Na splošno imamo načrt gnojenja, poleti za dva meseca občutno zmanjšamo.
In odlično, da si pognojil, ravno pravšnjo količino. Ni prevroče, rahlo pada dež (pri nas). Minimalno jo boš dvignil za 14 dni, nato pa zopet odvisno od vremena ponovil. Enako delam jaz. Praktično ob vsakem foliarnem nanosu dobrin raztopim 200-300 g ams. Že zaradi znižanja ph nosilne vode in boljše absorbcije. A najprej raztopim AMS, nato dodajam ostalo.
Važno je opazovanje, kaj ji manjka. In letalec, odločil si se prav.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Med dežjem vrgel nekaj peletov biogrene.
V 3l vode zmešal 1 dcl nebakterijskega šampona, ki vsebuje SLES. Škropil po celi površini, dež ga izpira v zemljo. Upam, da mi malo "razbije" trda glinena področja in bo voda napojila te dele.
Boljši bi bil SLS, a ga v šamponih skoraj več ne najdeš. SLES je biološko razgradljiv.
V 3l vode zmešal 1 dcl nebakterijskega šampona, ki vsebuje SLES. Škropil po celi površini, dež ga izpira v zemljo. Upam, da mi malo "razbije" trda glinena področja in bo voda napojila te dele.
Boljši bi bil SLS, a ga v šamponih skoraj več ne najdeš. SLES je biološko razgradljiv.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Sem in tja se mi na travi "čez noč" pojavijo oker-rumeni madeži. Najprej sem pomislil na bolezen, a sem ob jutranjem pregledovanju področja za micelij in stanje trave to možnost izključil.
Zsčel sem pregledovati posnetke kamer in ugotovil, da je okoli hiše ponoči kar pestro živalsko življenje. Madeži so posledica uriniranja mačk, lisic...
Zsčel sem pregledovati posnetke kamer in ugotovil, da je okoli hiše ponoči kar pestro živalsko življenje. Madeži so posledica uriniranja mačk, lisic...
Ajoooj, lej tut js mam problem spredaj pred vhodom, sedaj nas ni bilo 8dni doma in takoj vidm sosedovega psa ki mi zaliva sprednjo smrekco 
- Attachments
-
- Screenshot_20230710_061950.jpg (209.89 KiB) Viewed 944 times
Nahranil mikroorganizme, nekaj lahkih foliarnih dobrot. Jezen na bogo kosilnico.
Tole bodo v kratkem ponudili Nemci. Me prav zanima, v katerem cenovnem in kvalitetnem razredu bo.
Me pa zanila, kam bo zaplul inovativni Swardman pod novim lastnikom. Odpustili so ustanovitelja in tudi glavnega oblikovalca...
Tole bodo v kratkem ponudili Nemci. Me prav zanima, v katerem cenovnem in kvalitetnem razredu bo.
Me pa zanila, kam bo zaplul inovativni Swardman pod novim lastnikom. Odpustili so ustanovitelja in tudi glavnega oblikovalca...
- Attachments
-
- Pred vročino
- IMG_20230712_203248.jpg (1.73 MiB) Viewed 916 times
Noro, lepe črte, vrjamem pa da se tale baterijska kosilnica matra pri tej gostoti. Upam da ti uspe nabavit željeno vretenasto in da bo prva košnja pod 1.5cm paša za tvoje in naše oči 
Baktiv, tudi jaz upam...
Pri nas nevihta, v uri in pol padlo 2cm dežja. Za 3-4 dni bo namočena.
In takle prizor se poleti nekajkrat ponovi.
Pri nas nevihta, v uri in pol padlo 2cm dežja. Za 3-4 dni bo namočena.
In takle prizor se poleti nekajkrat ponovi.
-
mojster666
Tole je ročna vretenasta. Filigranska izdelava made in Germany. Cene se bodo začele pri 2.500 EUR. Je pa povpraševanje nekajkrat večje od proizvodnih zmogljivosti. Kdor jo bo želel, se bo kar načakal.Zonpol wrote: ↑12 Jul 2023, 22:54 Nahranil mikroorganizme, nekaj lahkih foliarnih dobrot. Jezen na bogo kosilnico.