Žonpol dnevnik KBG

Zonpol

Re: Žonpol dnevnik KBG

Post by Zonpol »

Ha, pazljivo bereš, 👍. Povsem prav je zapisano.
Jesenski dušikov blitz prilagodiš glede na vrsto in stanja trave, stanja oskrbe in temperature ozračja. Začneš pri dnevnih t okoli 22, 23 °C.
To izvajaš do 2-3 tedne pred t povprečne zmrzali, kar ne za moj okoliš okoli 11.november.
Na mesec doziraš 0.4 kg dušika.

Ker pa imam jaz nezaraščena mesta zaradi ruvanja "tone" plevela lansko jesen in to pomlad, bom uporabil extremnih 0.8 kg na mesec. In še latovka je, ki je bolj lačna. S tem bi se morala prazna mesta do naslednje pozne pomladi zarasti.
Najverjetneje le en mesec, nato pa tedensko po 100g.

Vem, kosil bom "vsak dan"... 😎.
Doziral bom le dušik, ostale elemente pa nanašam posamično, po programu glede na dušik. Vse imam ločeno, kombiniranega gnojila sploh nimam.

Z jesenskim dušikom tudi oskrbimo rastline za dobro prezimovanje in dober štart spomladi.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.

Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
letalec007

Post by letalec007 »

Ok vse jasno ,zmedlo me ker moj plan za celo leto pravi 1600gN. hja pa kosil boš sploh zdej ko še dež in nižje temperature prihajajo :D . Ampak ked se mora nije težko.Spremljam
Zonpol

Post by Zonpol »

Razropil 480 g sečnine, 2 prehoda, spral z listov z namakalnim sistemom, 4 minute. Ponoči bo še nekaj malega padalo.
Jesenski dušik se daje v zemljo.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.

Zonpol

Post by Zonpol »

Latovka yvette vzklila.

KBG Yvette vzklil 7. dan
KBG Yvette vzklil 7. dan
IMG_20230921_173011.jpg (2.39 MiB) Viewed 827 times

Zonpol

Post by Zonpol »

Sečnina je začela delovati. Barvni ton se je poglobil, kosim na dva dni.
Kakih 10 dni bo po vremenski napovedi lepo in topleje, upam da prihajajoči dež dobro namoči zemljo.
Veselje se začenja, tako z rastjo kot boleznimi.
Zelenica se bo osvobodila starih propadlih bilk, čas za nove poganjke.

Delovanje gnojenja je opazno
Delovanje gnojenja je opazno
IMG_20230921_173653.jpg (1.75 MiB) Viewed 823 times

baktiv

Post by baktiv »

Super izgled 👏
Ej kremenčev pesek ti je pa hitro šel not kajne?
Na kolk cm pa kosiš?
Se pozna (lažja) košnja ko si zvertikuliral?

Lepo imaš 👌
Zonpol

Post by Zonpol »

Pesek se je kar hitro vpil z zalivanjem in par prehodi z grabljami za listje. Luknje od puljenja sem prej pokril z vrtno zemljo, peska je bilo tam več. S curkom vode sem ga spravil nižje, točkovno še malo spraskal, da so novi poganjki prišli na plano.
Kosim na 3.5 cm. Jezi me, ker Honda nima označenih cm za višino košnje. Sedaj si zapisujem da bom vedel.
3x sem pokosil z baterijsko v koš s starim nabrušenim rezilom. Pesek bi lahko otopil novo rezilo Honde. Danes s Hondo mulčal.
Z obema kosilnicama je bila košnja brez problemov zaradi gostote. Na otip pa je zelenica mehka, osvobojena starih trdih bilk.

brane10

Post by brane10 »

lepo Zonpol.
Mogoče bi malo probal znižat višino?? ali kaj ti meniš?
Glede na to da bo veliko vlage jeseni in sečina ti tudi drži vlago! :?:
Zonpol

Post by Zonpol »

Hvala Brane.
Namen imam znižati na 2 cm, v tednu dveh. Upam da je dobro zravnano in bo šlo. Kot praviš, vlage bo zadosti, s tem pa bilke napojene in voljne.
Pri vretenkah si lahko privoščiš nižje in brez skalpiranja. Imate valje, ki sledijo terenu. Srečkoti🙂.

brane10

Post by brane10 »

Haha to je res!Ti si tudi nabaviš v prihodnosti brez skrbi
Post Reply