vem, da je na internetu kar nekaj informacij kar se tiče sejanja nove trave, pa je toliko različnih informacij, ki so med seboj še kontradiktorne, da na koncu ne veš kaj je prav in kaj ne. Zato se obračam na vaše izkušnje.
Kratek opis:
Sem popoln začetnik kar se tiče sejanja trave imam pa namen začeti. Lokacija kjer mislim saditi je Radovljica - gorenjska. Velikost sejane površine je nekje 800 kvadratnih metrov - kar se meni zdi veliko. Trenutno je parcela grobo urejena na -10cm končne višine.
Pogled naprej...
Nekje februarja/marca imam namen navoziti fino sejano zemljo in teren splanirati na končno višino - nulo.
Kaj bom sadil, sem si že izbral in sicer tole: https://www.geogreensrl.com/cgibin/Sche ... 202023.pdf (90% tttf in 10% poa) - kaj mislite glede izbire? (naj bi bile to trenutno ene najboljših sort v Evropi kar sem prebiral po forumih?)
Imam pa še nekaj vprašanj glede priprave terena:
- Ali rabim na fino sejano zemljino dodati še kaj ali enostavno na to površino posujem semena in zalivam?
- Saditi mislim v začeku aprila (če bo vreme OK). Kako se ukvarjati s plevelom, ki ga bo sigurno kar nekaj prišlo ven skupaj s travo?
- Na cca. polovici trenutnega terena (groba ureditev) se mi je letos poleti zarasel plevel - konkretno panicum capillare. Slika kako je tole izgledalo poleti:
Zadevo sem pokosil, trenutno je situacija sledeča:
Moj plan je na tole navoziti še cca. 10 cm grobe zemlje in potem še cca 5-10cm fine zemlje. Torej čez ta plevel na zadnji sliki še skupna plast cca. 15-20 cm zemlje. Ali se rabim bati, da bo tole kasneje, ko bom sejal travo pogledalo ven? Mogoče preden navozim zemljo vse našpricam z boom efektom? Kaj bi storili vi?Toliko za začetek, bom pa sigurno imel še kakšna vprašanja. Že vnaprej se vam zahvaljujem za vso pomoč in odgovore.