Baktiv RENO
Re: Baktiv RENO
Nože spustil na 3.5cm, tako bom do zaustavitve rasti, potem spustim na 2.5cm (nižje pri tej kosilnici ne gre)...
- Attachments
-
- IMG_20231006_105738.jpg (3.36 MiB) Viewed 1091 times
Me mora barva kaj skrbeti?
Me pa tudi zanima a tele dele ob betonskem robniku že letos dosejem ali kar na pomlad?
Je pa tudi tale ozki del več v senci kot osrednji del... Zato tudi 'spacani' deli od zemlje..
Me pa tudi zanima a tele dele ob betonskem robniku že letos dosejem ali kar na pomlad?
Je pa tudi tale ozki del več v senci kot osrednji del... Zato tudi 'spacani' deli od zemlje..
- Attachments
-
- IMG_20231009_143605.jpg (567.73 KiB) Viewed 1063 times
-
- IMG_20231009_142930.jpg (703.35 KiB) Viewed 1063 times
-
- IMG_20231009_143014.jpg (940.18 KiB) Viewed 1063 times
Menim, da za barvo ni treba skrbeti. Najverjetneje kratkotrajno razbarvanje zaradi aplikacije M. Z odkosi in krepenjem bo minilo. Opazuj še naprej, in javi, če se bo barva bistveno spremenila.
Pusti sedaj gola mesta, ne sej več. To se bo zgostilo. Blatne predele pa imaš najverjetnene zaradi delovanja deževnikov. In ko kosiš, to zbiješ. Sem imel isto.
Zalivaj le še po potrebi. Z izvijačem preiskusi trddoto zemlje. V globino mora iti z lahkoto, na njem pa ostati rahel vlažen film.
Mislim, da je ok, za vikend bo dež.
Pusti sedaj gola mesta, ne sej več. To se bo zgostilo. Blatne predele pa imaš najverjetnene zaradi delovanja deževnikov. In ko kosiš, to zbiješ. Sem imel isto.
Zalivaj le še po potrebi. Z izvijačem preiskusi trddoto zemlje. V globino mora iti z lahkoto, na njem pa ostati rahel vlažen film.
Mislim, da je ok, za vikend bo dež.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Tako,
Včeraj kosil na 2.5cm, mogoče prehitro spustil nože, ker bo naslednji teden še toplo, danes pa še po dežju folirano ureo.
Trenutno res vse zmehčano in namočeno.
Pri lovorikovcih sem že imel travo, vendar mi je dež in vsa ta zmehčana zemlja še to naredila, da imam prazna mesta sedaj..... tako, da na pomlad bo verjetno predele pod lovorikovci potrebno še enkrat sejati
Včeraj kosil na 2.5cm, mogoče prehitro spustil nože, ker bo naslednji teden še toplo, danes pa še po dežju folirano ureo.
Trenutno res vse zmehčano in namočeno.
Pri lovorikovcih sem že imel travo, vendar mi je dež in vsa ta zmehčana zemlja še to naredila, da imam prazna mesta sedaj..... tako, da na pomlad bo verjetno predele pod lovorikovci potrebno še enkrat sejati
- Attachments
-
- IMG_20231105_140216_edit_138575892096041.jpg (3.9 MiB) Viewed 1022 times
Baktiv, drugače po mojem sploh ne bi moglo biti. Najverjetneje si jo še dobro odnesel. Pritisk padavin, deževnikov, nenazadnje morda tudi bolezni je bil za mlado travo ogromen. Morda te malo tepe tudi manjša osončenost.
Je kar je. Bistvo si dosegel, imaš semena s katerimi boš dosejeval, upam da si se v grobem rešil tudi p.a. in p.t.
N ki si ga dal foliarno bi ga moral spraviti v zemljo koreninam. Nekaj se ga bo sicer preko listov preneslo do njih.
Čez teden ponovi foliarno, pusti kake 2-3 ure in potem rahlo zalij. Kot kaže bo T zemlje še prava za krepitev. Menim, da se bo še popravilo.
Sedaj ne kosi 14 dni naj zraste zeleni del da bo prejemal energijo za fotosintezo. Dvigni rez potem pred zmrzaljo na 3.5-4 cm in naj gre tako v zimo.
Vse bo ok, ne skrbi. Maja bo ENKRATNO
tudi pri tebi.
Je kar je. Bistvo si dosegel, imaš semena s katerimi boš dosejeval, upam da si se v grobem rešil tudi p.a. in p.t.
N ki si ga dal foliarno bi ga moral spraviti v zemljo koreninam. Nekaj se ga bo sicer preko listov preneslo do njih.
Čez teden ponovi foliarno, pusti kake 2-3 ure in potem rahlo zalij. Kot kaže bo T zemlje še prava za krepitev. Menim, da se bo še popravilo.
Sedaj ne kosi 14 dni naj zraste zeleni del da bo prejemal energijo za fotosintezo. Dvigni rez potem pred zmrzaljo na 3.5-4 cm in naj gre tako v zimo.
Vse bo ok, ne skrbi. Maja bo ENKRATNO
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Zonpol hvala za spodbudo, ker zdele je res v obupnem stanju, ampak se ne dam
, v glavi imam tvoj stavek..... 'sedaj delaš za pomlad oziroma naslednjo sezono'.
Zalil sem po foliranju danes nekje 2 uri po tem... Tko da vse ok
Se držim tvojih zapisev za naprej.... Hvala
Zalil sem po foliranju danes nekje 2 uri po tem... Tko da vse ok
Se držim tvojih zapisev za naprej.... Hvala
Glede barve me zanima, kako imate vsi lepo zeleno barvo... Ravno zato sem šel v reno, da sem izbral seme ki obljubljajo temno zeleno barvo..... Ok sej mogoče (predvidevam), da je zato ker so T nižje in sonca zelo malo, tako da verjetno barvo dobim v aprilu maju... 

-
letalec007
Barvo boš zagotovo dobil nič bat sonca ni in je tako stanje popolnoma normalno
Baktiv, tvoja sorta bo drugo leto sigurno temnejša kot mešanice ljulk, finih bilnic in evropskih latovk ter še katerih sort.
Strinjam se z letalcem glede sonca kot poganjalca klorofila.
Jaz nanašam tedensko fe v majhnih količinah (ne zaradi barve) in da nekaj barve. A ni tista kot v popolni vegetaciji ko sodelujejo vsi dejavniki (sonce, voda, mikro in in makro hranila).
Je pa Yvette svetlejša sorta KBG in mi ustreza.
Strinjam se z letalcem glede sonca kot poganjalca klorofila.
Jaz nanašam tedensko fe v majhnih količinah (ne zaradi barve) in da nekaj barve. A ni tista kot v popolni vegetaciji ko sodelujejo vsi dejavniki (sonce, voda, mikro in in makro hranila).
Je pa Yvette svetlejša sorta KBG in mi ustreza.
D best, sam d bo, ker men osebno je temno zelena barva trave top 
Hvala za spodbudne besede
Priznam pa da tudi barva yvette izgleda noro lepo
Hvala za spodbudne besede
Priznam pa da tudi barva yvette izgleda noro lepo