Spet vprašanje..
Kdaj naj bi dosejal prazna mesta pa šoto čez.... Naslednji vikend, da se bolj vidi kjer ni prijelo mogoče?
Ali se motim pa bi bilo fajn že zdj?
Kar ti sedaj kali in vidiš, je bilnica. Čez nekaj dni bi se morala pojaviti tudi latovka. Morda je že, prepoznaš jo po vrhu bilke, ki je lepo zaokrožen, kot čoln (poglej v moj dnevnik, nekje je slika prve bilke) ).
Kakor koli, konec tedna označi otočke z manj kaljivosti. Zvečer pojdi tja s svetilko, se skloni in posveti vodoravno na površino, poglej od strani. Tako boš najbolje videl zelene poganjke. Če res ne bo nič, vrzi malo semen in rahlo vtisni v zemljo, vrzi pest šote, potapkaj in zalij. Govorim o področju več kot 15-20 cm. Če je manj, me ne bi skrbelo.
Brez skrbi, tole se bo razraslo da bo veselje. Vem pa kako je nestrpen občutek, bi najraje že jutri kosil.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Ko sem prišel domov sem opazil tole... Predvidevam da je en od otrok mal testiral (naši ne ker sem jih jaz dam pripeljal)
Bo to vplivalo na celotno zgodbo oziroma kako lahko popravim, če sploh..
Attachments
IMG_20230918_185302_edit_146422648664635.jpg (3.24 MiB) Viewed 1017 times
Super. Tako kot si napisal. Odkosi le 1/3 rasti prvič. Kosi 3-4X na tej višini, nato spusti za 1cm 3-4X in tako naprej do 3 cm višine. Kosi čim večkrat, vsake 2-3 dni, boš videl koliko je prirastka. Več kosiš, bolj se bo gostila. Konec oktobra na 2 cm par košenj za prezimovanje.
Drugi teden po tretji košnji začni zrnato nanašanje dušika, 100gN/100m2. Lahko tudi razropiš, AMS ali Ureo, važno da je hitro sproščujoče. Dva prehoda, v 3-4 litre vode. Takoj zalij.
Ponavljaj na 10 dni, dokler se rast ne ustavi. Tudi alge, amino kisline če imaš.
Zjutraj preglej za micelij! Po drugem tednu tudi zalivaj manj, čas pa podaljšaj. Zjutraj 5 minut in zgodaj popoldan. Nikakor po četrti uri.
To bo to. Kosi, kosi in še enkrat kosi. Pa iz dneva v dan boš bolj užival v gostoti in homogenosti.
Z vprašanji na dan, če kaj ni jasno.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Ravno po prvi košnji... Prej/potem
Kosil na 5.5cm, res odkosa zelo zelo malo, ampak vseeno pošmajsal špice bilk.... Tako bom nadaljeval na dva do tri dni....
Attachments
Pred prvo košnjo
IMG_20230925_142649.jpg (569.4 KiB) Viewed 945 times
Po prvi košnji
IMG_20230925_144456.jpg (562.59 KiB) Viewed 945 times