brane10 dnevnik
Re: brane10 dnevnik
Lepo se zarašča eni dve mesti bo mogoče malo trebalo dosejat .Drugače pa počasi dobiva podobo 
- Attachments
-
- evo še ena slika od novo posejane mono
- IMG_0595 – kopija 1.jpg (3.93 MiB) Viewed 942 times
Drugače pa kosim na 17 mm probal bom sedaj znižat na 15mm Vremenoslovci napovedujejo lepo jesen tak da bodo še stalno dobri pogoji 
Brane, zelo vesel da ti reno dobro dela. Pri travniški latovki moraš res dati možgane na off ko jo poseješ. Zdaj ti ne bo šla nikamor, kar čakala bo, kot bi te hecala. A to je najpomembnejši čas zanjo. Razvijala bo liste in korenine, se gostila. Začni drugi teden 100gN/100m2, v zemljo. Vsak teden.
A zate me ne skrbi. Menim da imaš toliko izkušenj da jo boš spremljal in vedel kaj narediti.
Ostala "stara" zelenica pa kot vedno... Odlično.
A zate me ne skrbi. Menim da imaš toliko izkušenj da jo boš spremljal in vedel kaj narediti.
Ostala "stara" zelenica pa kot vedno... Odlično.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Pozdravljeni,
po dolgem času se oglašam !Ja stanje je tako imam občutek da se je rast čist ustavila zelo počasi napreduje!Slike priložim!Zonpol naj gnojim kaj ali ne kakšne so tvoje izkušnje Gnojil sem 10 dni nazaj zelo malo
po dolgem času se oglašam !Ja stanje je tako imam občutek da se je rast čist ustavila zelo počasi napreduje!Slike priložim!Zonpol naj gnojim kaj ali ne kakšne so tvoje izkušnje Gnojil sem 10 dni nazaj zelo malo
sem videl da si napisal koliko dušika na 100m2
ampak to ni preveč vsak teden kaj pa kalij in fosfor?!
ampak to ni preveč vsak teden kaj pa kalij in fosfor?!
Brane, post nazaj sem ti napisal da nekaj časa ne bo šla nikamor, t.i. "Sprout and pout" faza.
Sedaj se krepi koreninski sistem, bilka bo tvorila nove liste. Latovka si za to vzame čas, ne gre v višino. Boš pa videl gostenje, ker bo na sadiko več listov. Ko bo začela rasti v višino, bo ta faza pri koncu. A velikega prirasta letos ne pričakuj.
Kar gnoji z 80-100gN /100m2, lahko na 10 dni če imaš slab občutek. Foliarno, speri v zemljo. Ostane ti par gnojenj, potem bo mraz.
Z N ne boš prav pohitril prej omenjene faze in rasti. Dal boš možnost bilki, da jo izvede kvalitetno.
Kalij, fosfor-ne.
Če imaš alge, dodaj, krepijo.
Ja, KBG reno so živčki...
Sedaj se krepi koreninski sistem, bilka bo tvorila nove liste. Latovka si za to vzame čas, ne gre v višino. Boš pa videl gostenje, ker bo na sadiko več listov. Ko bo začela rasti v višino, bo ta faza pri koncu. A velikega prirasta letos ne pričakuj.
Kar gnoji z 80-100gN /100m2, lahko na 10 dni če imaš slab občutek. Foliarno, speri v zemljo. Ostane ti par gnojenj, potem bo mraz.
Z N ne boš prav pohitril prej omenjene faze in rasti. Dal boš možnost bilki, da jo izvede kvalitetno.
Kalij, fosfor-ne.
Če imaš alge, dodaj, krepijo.
Ja, KBG reno so živčki...
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Nimam izkušenj z mono in ne vem plus veliko je vlage v zemlji veliko dušika pa ti doda še več vlage V liste!
Zelo lepo Brane 
Lahko malo vec poves o samokolnici- kateri model je to in ali se to dobi pri nas?
Lp
Lahko malo vec poves o samokolnici- kateri model je to in ali se to dobi pri nas?
Lp
Ta samokolnica je za peskanje travin navoz zemlje (suhe).Pesek je lahko moker!Jaz jih uporabljam za peskanje!Po lukanju ali zračenju kdaj peskam!V nnje lahko naložiš okrog 200kg peska!
Kupil sem jih pri nas v sloveniji pogledam kje če te zanima ampak če se spomnim je kar visoka cena.Ampak jaz imam 1000m2 in sem se mantral cel dan z peskanjem na roko!
Kupil sem jih pri nas v sloveniji pogledam kje če te zanima ampak če se spomnim je kar visoka cena.Ampak jaz imam 1000m2 in sem se mantral cel dan z peskanjem na roko!