Žonpol dnevnik KBG
Re: Žonpol dnevnik KBG
Baktiv, gola mesta še niso povsem zapolnjena. So pa narastki, počasi bo. Te površine so bile tudi 10 cm v premeru.
Barva še ni v redu, po peskanju sem prehitro znižal HOC. Ker je bila zelenica poleti višja, je bil koren bilke visok. Pri znižanju košnje se to izrazi v rjavem izgledu. Z nižjo t in košnjo se bo ta tjavi del preselil nižje.
Če bi poleti imel nizek HOC in obilno zalival, do tega ne pride.
Danes že apliciriral Fe ter nekaj stimulatorjev.
Še jutranja barva. Ko bo rez na 2-3 cm, pa bo bolj enotno, ne tako "zmršano". Se pa latovka s krajšanjem dnevne osončenosti polega, ne raste tako navpično. Če je krajša jeseni, je izled lepši.
Barva še ni v redu, po peskanju sem prehitro znižal HOC. Ker je bila zelenica poleti višja, je bil koren bilke visok. Pri znižanju košnje se to izrazi v rjavem izgledu. Z nižjo t in košnjo se bo ta tjavi del preselil nižje.
Če bi poleti imel nizek HOC in obilno zalival, do tega ne pride.
Danes že apliciriral Fe ter nekaj stimulatorjev.
Še jutranja barva. Ko bo rez na 2-3 cm, pa bo bolj enotno, ne tako "zmršano". Se pa latovka s krajšanjem dnevne osončenosti polega, ne raste tako navpično. Če je krajša jeseni, je izled lepši.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
-
letalec007
vse tole drži. Jest uporabljam za foliarno in je zadnjič nehala delovat ker je totalno zamašilo.Rešil sem tako da sem nalil vročo vodo v škropilnico in sčistil. >Zaenkrat deluje. vidim pa da bo treba kmalu novo ker je vse rjavomojster666 wrote: ↑06 Oct 2023, 22:06 Da ne boš probal tega AMS od Petrokemije foliarno. Nikoli več ne spucaš škropilnice. Najprej naredi test raztapljanja v kozarcu. Če se ti naredi lepljiva brozga na površini, je to to.
Kosim redno na 2-3 dni, menjam smer odkosa.
Obeta se kar nekaj dežja, dosti hranil se bo spralo globlje. Zato gnojenje odpade, ni odgovorno do podtalnice ter zapravljanje gnojila. Za gnojeje bom počakal obdobje brez dežja, nižje t bodo poskrbele še za kopičenje zalog ogljikovih hidratov za zimo ter štart korenin spomladi. Sezona oskrbe se je torej dobro začela, najpomembnejši letni čas je prav sedaj.
Zelenici je preteklo vreme godilo, osvobaja se odmrlih delov.
Obeta se kar nekaj dežja, dosti hranil se bo spralo globlje. Zato gnojenje odpade, ni odgovorno do podtalnice ter zapravljanje gnojila. Za gnojeje bom počakal obdobje brez dežja, nižje t bodo poskrbele še za kopičenje zalog ogljikovih hidratov za zimo ter štart korenin spomladi. Sezona oskrbe se je torej dobro začela, najpomembnejši letni čas je prav sedaj.
Zelenici je preteklo vreme godilo, osvobaja se odmrlih delov.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
A dej no, ne mi s tem slikam k maš preveč nobel 
Kdaj mislš zadnjič dozirat dušik?
Na kakšne T čakaš da bo zadnja aplikacija?
Uživaj v pogledu
Kdaj mislš zadnjič dozirat dušik?
Na kakšne T čakaš da bo zadnja aplikacija?
Uživaj v pogledu
-
letalec007
Dobro da nam šeraš slike imamo vsaj kaj gledat. Moja po masakru(vertikuliranje ) počas leze nazaj. Vsako leto je enako potrebuje vsaj tri tedne da nekak izgleda.
Hja, predvidevam še dve aplikaciji po 100g na 10 dni in morda eno konec novembra, odvisno od razmer. Vse v zemljo.
T zemlje in osončenost bosta vedno nižji, listna masa bo imela manjšo rast, več bo ostalo za skladiščenje hrane.
Odvisno od količine dežja, pa morda malo več.
Ha ha, slike in oskrbo objavljam ker pišem dnevnik in bo za primerjavo naslednje leto.letalec007 wrote: ↑14 Oct 2023, 18:24 Dobro da nam šeraš slike imamo vsaj kaj gledat. Moja po masakru(vertikuliranje ) počas leze nazaj. Vsako leto je enako potrebuje vsaj tri tedne da nekak izgleda.
Kdaj si ščohal? Si kaj dosejal, zalival, gnojil? Vreme je bilo idealno za poseg, edino zemlja je bila suha in je rabila redno zalivanje.
-
letalec007
14 dni nazaj sem šel v akcijo,slikal nisem ker sem delal zvečer in se je mudilo kot hudič. Robe je bilo polno. Dosejal z optimax 182 in službeno pobegnil, ker napovedanega dežja ni bilo sem zalivanje obesil nežnejšemu spolu.Poganjke vidim torej so opravile odlično.Je pa bila tremperatura ponoči par dni pri nas okoli 7 stopinj in gre seveda vse skupaj počasneje.Koprene nisem dajal.
Vremenska napoved se je nekoliko spremenila, zato sem zadnje ure dežja granularno posul mešanico Urea/Ams, 150gN/100m2. Vse se je lepo stopilo in menim, da je gnojio prišlo do produktivne globine korenin.
To deževje je prineslo cca 8cm vode. T zemlje je prišla v območje rasti in bohotenja korenin, prirast zelenega dela pa se bo počasi zmanjševal. T zemlje na 10cm je okoli 14-15 °C.
Danes zopet pokosil, mulčal.
Malo več opisov in slik. Kot sem povedal letalcu, bi rad imel kronološki opis in odzive na izvajane prakse,sploh jeseni. Poletje je borba, životarjenje da bilke preživijo.
Temperature tal, zraka, padavine (ali zalivanje), aplikacije gnojil in dodatkov, višina in način košnje... Vse to so podatki, ki dajo odziv. Če je ok se poskušamo tega držati, če je odziv slab, pa vemo, kaj in kdaj zelenici ne paše.
To deževje je prineslo cca 8cm vode. T zemlje je prišla v območje rasti in bohotenja korenin, prirast zelenega dela pa se bo počasi zmanjševal. T zemlje na 10cm je okoli 14-15 °C.
Danes zopet pokosil, mulčal.
Malo več opisov in slik. Kot sem povedal letalcu, bi rad imel kronološki opis in odzive na izvajane prakse,sploh jeseni. Poletje je borba, životarjenje da bilke preživijo.
Temperature tal, zraka, padavine (ali zalivanje), aplikacije gnojil in dodatkov, višina in način košnje... Vse to so podatki, ki dajo odziv. Če je ok se poskušamo tega držati, če je odziv slab, pa vemo, kaj in kdaj zelenici ne paše.
- Attachments
-
- Pokošeno na 3.5cm, mulčenje
- IMG_20231016_175120.jpg (1.92 MiB) Viewed 849 times
-
mojster666
A pri vas je padlo 80 litrov na kvadrat? Zdi se mi ogromno. Pri nas je bilo samo 20, pa je celo nedeljo deževalo.