Žonpol dnevnik KBG
Re: Žonpol dnevnik KBG
Idealen dan za jesensko pripravo zelenice. Odrezal na 3cm, strojno prečesal površino. Ostanke pobral v koš s hkratnim odrezom na 2 cm. Po golih mestih posul nekaj substrata, dosejal Yvette. Po površini parkrat povlekel " predpražnik " in proti večeru zalil, nato pa še koktajl dobrin.
Višina je ponastavljena. Kakšen teden, pa bo z dušikom prišla k sebi.
Višina je ponastavljena. Kakšen teden, pa bo z dušikom prišla k sebi.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
Dnevnik Optimax 234 - 2019 | Renovacija KBG - 2022 | Dnevnik KBG Yvette
Uff bravo 
Tole se prav vidi pa čuti kako zelenica to potrebuje. Kapo dol zonpol 🫡
Tole se prav vidi pa čuti kako zelenica to potrebuje. Kapo dol zonpol 🫡
Pred koncem padavin 200gN/100m². AMS + UREA - foliarno, ki ga dež takoj spere z listov v zemljo.
Lokacija - Gorenjska, površina 130m², mono travniška latovka sorta Yvette (poa pratensis, KBG), zalivalni sistem Gardena.
-
mojster666
Daj prosim malo več opiši Serenade. Kdaj ga doziraš in koliko? Ter koliko krat v sezoni? Zanima me predvsem učinek, je to to, ali je bolj placebo efekt? Letošnja sezona je namreč bila katastrofalna glede bolezni. Če zamudiš nekaj dni s kurativno imaš takoj ogromno škode.
1 liter porabim v sezoni, 100ml na aplikacijo po potrebi, vlažni in topli dnevi in noči.
Kot sem enkrat napisal, je tako kot cepivo proti Covidu:
Zbolel je za covidom in je imel lažjo obliko, čeprav se je cepil. Brez cepiva bi lahko umrl (ali pa tudi ne) . Tako nekako, ne vem če je primerjava prav posrečena.
Po mojem ne škoduje, lahko pa da prepreči ali omili težje oblike fungusov.
Ffs prippravkom se poskušam izogniti, če pa se začne razvijati naredim kurativo, se povečini ustavi in opomore.
Kulturne prakse pripomorejo največ.
Kot sem enkrat napisal, je tako kot cepivo proti Covidu:
Zbolel je za covidom in je imel lažjo obliko, čeprav se je cepil. Brez cepiva bi lahko umrl (ali pa tudi ne) . Tako nekako, ne vem če je primerjava prav posrečena.
Po mojem ne škoduje, lahko pa da prepreči ali omili težje oblike fungusov.
Ffs prippravkom se poskušam izogniti, če pa se začne razvijati naredim kurativo, se povečini ustavi in opomore.
Kulturne prakse pripomorejo največ.
-
mojster666
Teh 100ml za celotno tvojo površino (130m2)? Ali sem kaj spregledal? Verjetno delaš dva prehoda, torej okrog 10l vode?
Nič nisi spregledal, 100ml Serenade. Vedno delam 2 prehoda za vse, 5l vode. Razen talnih aplikacij.
Po jesenskih ukrepih je zame stanje odlično, glede na okužbo pred mesecem dni. Na golih mestih je seme travniške latovke zrastlo, čeprav staro 2 leti. V mesecu dni se bo še rizomatsko regenerirala, ter zapolnila redkejša področja.
Osvobodila se je rjavih odmrlih snovi. Morda so pomagali tudi encimi, a zaključka še ne morem podati.
Danes pokosil na 3cm, ker je bilo preveč prirasta, košnje pa ni bilo zaradi vlage.
Jutri ali po padavinah zopet na 2-2.5 cm in tako v zimo.
Vidim pa, da je moja kamera na telefonu slaba (slike z mojim).
Ko hčerka naredi slike s svojim pregrešno dragim aparatom, je to druga pesem.
Osvobodila se je rjavih odmrlih snovi. Morda so pomagali tudi encimi, a zaključka še ne morem podati.
Danes pokosil na 3cm, ker je bilo preveč prirasta, košnje pa ni bilo zaradi vlage.
Jutri ali po padavinah zopet na 2-2.5 cm in tako v zimo.
Vidim pa, da je moja kamera na telefonu slaba (slike z mojim).
Ko hčerka naredi slike s svojim pregrešno dragim aparatom, je to druga pesem.